Om oss

AKSJONENS LEDELSE

SAS julefly ledelse:
Daglig leder i aksjonen er Linda Simonsen
STYRE:
Karsten Midtun Styreformann
Linda Simonsen Nestleder
Knut Erik Zimmermann Styre medlem
Knut Morten Johansen Styre medlem
Erik Rud Styre medlem
Per.Olav Hansen Varamann
jeanette Neumann Varamann

SAS-julefly

SAS-julefly ble startet i 1985 av Karsten Midtun som den gang var stasjonssjef på Norvings base i Bergen, og senere ansatt i SAS. Siden den gang har Juleflyet bidratt med hjelp til vanskeligstilte i Polen, Latvia og Estland. 

Aksjonen er mulig takket være ulike former for støtte:
  • Drivstoff sponses av oljeselskaper og flyplassavgifter og 'handling' bortfaller 
  • Alt SAS-mannskap stiller opp frivillig i sin fritid (crew, teknisk personell og stuere)
  • Ulike gaver fra privatpersoner og sponsorer (mat, klær, leker etc.)
  • Frivillig arbeid i forkant, under og i etterkant av aksjonen
Gjennom årene har mange medarbeidere i SAS gjort en innsats i aksjonen, men det er ikke nødvendig å være ansatt i selskapet for å delta. Vi har opp gjennom årene hatt stor nytte og glede av mennesker utenfor selskapet som har gjort en enorm innsats.
Derfor er alle som ønsker å bidra velkommen til aksjonen!

Karsten Midtun - "kapteinen med det store hjertet"

Karsten Midtun er født i Bergen, og har bodd på Skjold siden han var elleve år gammel. Hans første flyjobb var på sjøfly for Fonnafly i Rosendal, men det var mens han jobbet som pilot i Norving at ideen til Juleflyet startet. Når han ble ansatt i SAS tok han aksjonen med seg, og det første Juleflyet i SAS regi tok av 1988.

Det startet først med sending av nødhjelp til Polen som først og fremst var et PR-stunt, men hans møte med barnehjem og sykehus i Gdansk endret han fullstendig. Det var et stort sjokk å se den enorme fattigdommen og nøden som fantes bare en kort flytur hjemmefra (BA). Siden den gang har flere titalls trailere med nødvendige varer blitt sendt til trengende barn, voksne og familier i Øst-Europa. 

For sitt enorme arbeid og engasjement gjennom disse årene, mottok han Kongens fortjeneste medalje i 2014 samt den høythengende prisen "Årets navn" i Tallin som ble overrekt under 2014-aksjonen i Tallin. Han har og mottatt Estonian red Cross i Estlad, samt Melvin Jones Fellow fra Lions Norge